WARZYWNY TATAR Z KULKAMI TOMINI

Ilość porcji 4: 3 małe i bardzo świeże cukinie, 2 małe ogórki, 4 małe, twarde i niezupełnie dojrzałe pomidory, pół awokado, 2 serki tomini z czerwoną papryką, 50 g świeżej ricotty, Oliwa Extra-Virgin Integrale, sól, pieprz, bazylia.

Sposób przygotowania: grubo posiekaj cukinie, pomidory i ogórka, i umieść w osobnych naczyniach. Widelcem połącz tomini i ricottę. Tuż przed podaniem, w misce, dopraw równą ilością posolonych warzyw i oliwą z oliwek extra-virgin. Ułóż na półmiskach i dodaj kilka kulek awokado.
Wykończ całość, na każdym umieszczając dwie serowe kulki, i dekorując liściem bazylii, całość skrop oliwą extra-virgin i posyp pieprzem.

Rekomendowane wino:
Moletto Rosa Frizzante Igt Veneto Orientale
Prosecco Doc Frizzante

Call Now Button
  • Brak produktów w koszyku.