TEMPURA ANNY

Składniki: 2 części dobrze zmielonej mąki ryżowej, 1 część mąki uniwersalnej, mocno schłodzona woda gazowana, olej z orzeszków ziemnych, warzywa i owoce morza.
Sposób przygotowania: połącz oba rodzaje mąki, dodaj wodę gazowaną i mieszaj aż powstanie rzadkie ciasto, w którym obtoczone zostaną warzywa, które następnie usmażone będą na głębokim oleju.
Smażę warzywa sezonowe, cukinię, marchew i bakłażana krojonego na cienkie paski, karczochy i w sezonie główki cykorii Treviso krojone w łódki. Oraz krewetki…
Na patelni (preferuję woka) rozgrzej olej, smaż warzywa w cieście wrzucając tylko kilka kawałków na raz. Posól po usmażeniu.

Rekomendowane wino:
Moletto Brut Millesimato VSQ

Call Now Button
  • Brak produktów w koszyku.