TATAR Z TUŃCZYKA NA PUREE Z AWOKADO I LIMONKI

Ilość porcji 6: 300 g świeżego tuńczyka, 1 awokado, 1 limonka (lub zielona cytryna), sól, pieprz, Oliwa Extra-Virgin Integrale.

Sposób przygotowania: Utrzyj awokado na purée dodając 2 łyżeczki soku z limonki, sól i oliwę z oliwek extra-virgin.
Posiekaj tuńczyka, najlepiej używając noża i dopraw solą, pieprzem, oliwą z oliwek extra-virgin i kilkoma kroplami soku z limonki.
Na osobnych półmiskach ułóż podłoże z purée z awokado i na wierzchołku umieść odrobinę tuńczykowego tatara; skrop oliwą z oliwek extra-virgin i obficie posyp świeżo mielonym pieprzem tuż przed podaniem.

Rekomendowane wino:
Lison Classico Docg Lison

Call Now Button
  • Brak produktów w koszyku.