SAŁATKA Z RYŻEM, CURRY, KREWETKAMI JUMBO I CUKINIĄ

Ilość porcji 4: 200 g ryżu Basmati, 1 łyżeczka curry, 400 g krewetek jumbo, 6 małych cukinii, Oliwa Extra-Virgin Integrale, sól.

Sposób przygotowania: Gotuj krewetki na parze przez 3 minuty. Ugotuj ryż w wodzie z dodatkiem curry przez około 12 minut. Odsącz i dopraw oliwą gdy przestygnie. Posiekaj cukinię na paski julienne i smaż w rondlu o nieprzywierającym dnie przez 2-3 minuty, ze szczyptą soli, na łyżeczce oleju.
Rozdziel ryż na 4 porcje, udekoruj cukinią, a na wierzchu umieść krewetkę jumbo. Skrop oliwą i podaj.

Rekomendowane wino:
Moletto Rosa Frizzante Igt Veneto Orientale
Sauvignon Igt Veneto Orientale
Franconia Igt Veneto Orientale

Call Now Button
  • Brak produktów w koszyku.