RYBA PIECZONA W FOLII Z DODATKIEM SZPINAKU

Ilość porcji 4: 2 dorady lub okonie morskie, 8 pęczków szpinaku, sól, Oliwa Extra-Virgin Integrale.

Sposób przygotowania: najpierw przygotuj szpinak, liście pozostaw w całości, umyj je dokładnie. Doprowadź wodę do wrzenia w rondlu i dodaj pęczki szpinaku, po 30 sekundach wyjmij szpinak i włóż do wody z lodem, aby zachować jego jasny zielony kolor. Umyj rybę, usuwając tylko wnętrzności, a pozostawiając łuski. Posól po wierzchu i owiń w folię aluminiową, zawijając szczelnie końcówki. Umieść w naczyniu żaroodpornym i piecz w 200°C przez 15 minut. Wyjmij z piekarnika i odstaw na 2 minuty. Usuń ości i umieść filety na gorących talerzach dodając szpinak posypany solą i skropiony oliwą.

Rekomendowane wino:
Refosco dal Peduncolo Rosso Igt Veneto Orientale

Call Now Button
  • Brak produktów w koszyku.