ROLADKI Z CUKINI I KREWETEK

Podawaj to danie jako przekąskę do aperitif ‘u.

 

Ilość porcji 6: 6 dużych krewetek, 1 cukinia, świeża śmietana, szczypior, sól.

Sposób przygotowania: używając obieraczki do warzyw wytnij 6 plastrów cukinii. Blanszuj je w osolonej wodzie przez minutę, następnie osusz papierowymi ręcznikami. Blanszuj obrane i oczyszczone krewetki we wrzącej osolonej wodzie. Ubij kremówkę. Posiekaj krewetki i przełóż do śmietany razem z posiekanym szczypiorem. Ułóż łyżeczkę mieszanki śmietany z krewetkami na brzegu plastra cukinii i zwiń. Zabezpiecz wykałaczką i umieść roladę na łyżce. Podaj.

Rekomendowane wino:
Moletto Brut Millesimato VSQ
Prosecco Doc Extra Dry

Call Now Button
  • Brak produktów w koszyku.