PIECZONA GOLONKA WIEPRZOWA

Ilość porcji 2-4: 1 jedna golonka wieprzowa przekrojona na pół wzdłuż, sól, pieprz, gałązka rozmarynu, czosnek, Oliwa Extra-Virgin Integrale, wytrawne białe wino.

Sposób przygotowania: rozłóż golonkę, dopraw solą, pieprzem i gałązką rozmarynu, zamknij dwie połówki. Zwiąż je, używając kuchennej nici, dodając kolejna gałązkę rozmarynu. Również posól i popieprz z zewnątrz. Umieść golonkę w naczyniu żaroodpornym, dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek i ząbek czosnku zarumień mięso z obu stron. Dodaj 2 lampki białego wina, doprowadź do wrzenia i umieść naczynie w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Piecz przez 2 godziny.
Kiedy będzie gotowe, skrop oliwą z oliwek.

Rekomendowane wino:
Colmello Rosso Igt Veneto Orientale
Cabernet Sauvignon ‘Selecti’ Igt Veneto Orientale
Merlot Barrique Doc Piave

Call Now Button
  • Brak produktów w koszyku.