PENNE MEZZE Z SOSEM CURRY

Ilość porcji 4: 300 g “penne mezze”, puszka (250 g) krojonych pomidorów, 200 g piersi z kurczaka, Oliwa Extra-Virgin Integrale, przyprawa curry, 40 g sera parmezan, cukier, białe wino, 2 łyżki średnio-tłustej śmietanki (lub kwaśnej śmietany), sól, pieprz.

Sposób przygotowania: na patelni o nieprzywierającym dnie, w winie podduś pierś z kurczaka oprószoną solą i pieprzem. Ugotowaną pokrój w kostkę. Gotuj pomidory przez 30 minut na wysokim ogniu z solą i 2 łyżkami cukru. Do ugotowanych dodaj ½ łyżki curry, pokrojonego kurczaka i oliwę z oliwek. Ugotuj makaron w osolonej wodzie, a następnie dodaj do patelni z sosem, dodając 2 łyżki śmietanki i parmezan. Posyp i podawaj.

Rekomendowane wino:
Colmello Bianco Igt Veneto Orientale
Franconia Igt Veneto Orientale
Refosco dal Peduncolo Rosso Igt Veneto Orientale

Call Now Button
  • Brak produktów w koszyku.