PAVLOVA

Składniki: 4 białka jajek, 225 g cukru, ½ łyżki białego octu winnego, 1 łyżka skrobi, 450 g kremówki, 500 g truskawek lub 5 brzoskwiń, lub innych owoców.

Sposób przygotowania: W dużej misce ubij białka na sztywno. Stopniowo dodawaj cukier, mieszając powoli. Dodaj ocet i skrobię ziemniaczaną i kontynuuj mieszanie, aż uzyskasz jednolitą masę. Wlej mieszankę na arkusz papieru do pieczenia i rozprowadź na kształt 25 cm koła. Umieść w piekarniku rozgrzanym do 160 °C i piecz przez 1-1/2 godziny. Podczas pieczenia beza nabierze jasnego słomkowego koloru. Wyjmij ją z piekarnika i pozwól ostygnąć. Ubij śmietankę, rozetrzyj ją na bezie i udekoruj owocami, pokrój na kawałki.

Rekomendowane wina:
Moletto Demisec Millesimato Vsq dla idealnej “czystej” kompozycji,
Moletto Brut Millesimato Vsq

Call Now Button
  • Brak produktów w koszyku.