MARYNOWANA WOŁOWINA

Ilość porcji 6: 1 kg delikatnego kawałka wołowiny, jedna drobno posiekana cebula, 6-8 liści szałwii, 1/3 filiżanki octu, woda, czosnek, Oliwa Extra-Virgin Integrale, sól.

Sposób przygotowania: umieść mięso w naczyniu i dodaj cebulę, szałwię, ocet i tyle wody, żeby pokryć mięso. Marynuj przez 2-3 h.
Pokrój mięso w 4 cm kostkę i umieść w rondlu w którym 2 ząbki czosnku były podsmażane w oliwie z oliwek extra-virgin. Dodaj marynatę i duś aż mięso będzie miękkie i marynata wyparuje. Dosól do smaku. Przed podaniem skrop oliwą.
Podawaj z polentą.

Rekomendowane wino:
Merlot Doc Piave
Merlot Barrique Doc Piave
Colmello Rosso Igt Veneto Orientale

Call Now Button
  • Brak produktów w koszyku.