KWADRACIKI Z DYNII MASŁOWEJ Z KULKAMI Z SERKA ‘CREMORO’

Ilość porcji 6: 1 kg dyni, 1 gałązka rozmarynu, 200 g świeżego serka ‘Cremoro’ (lub serka kremowego), szczypior, Oliwa Extra-Virgin Integrale, ocet balsamiczny Moletto Old Botte 25, sól, pieprz.

Sposób przygotowania: pokrój w kostkę dynię i upiecz w piekarniku z oliwą z oliwek extra-virgin i rozmarynem. Po upieczeniu usuń rozmaryn i rozgnieć dynię widelcem. Dopraw solą i pieprzem do smaku i skrop oliwą. Używając kwadratowych foremek do ciasta wykrój i umieść porcję musu na półmisku na każdej umieszczając kulkę z kremowego serka. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem i dużą ilością oliwy z oliwek extra-virgin. Dodaj kilka kropli Octu Balsamicznego Moletto Old Botte 25 i udekoruj szczypiorkiem.

Rekomendowane wino:
Lison Classico Docg Lison
Colmello Bianco Igt Veneto Orientale

Call Now Button
  • Brak produktów w koszyku.