KRÓLIK Z ZIOŁAMI

Składniki: Królik ważący ok. 1-1,2 kg, 2 łodygi selera, 1 marchewka, 1 mała cebula, główka czosnku, 3 tuziny liści szałwii, sól, ziarna pieprzu, Oliwa Extra-Virgin Integrale.

Sposób przygotowania: w średniej wielkości garnku zagotuj wodę z warzywami. Kiedy będą już wrzały dodaj królika pokrojonego w duże kawałki. Dodaj sól i gotuj przez ok. 1-1/2 godz. Zdejmij z ognia i pozwól by mięso wystygło w wywarze. Wyjmij z garnka i oddziel mięso od kości dzieląc mięso na mniejsze kawałki. Ułóż warstwę mięsa w szklanym pojemniku, 2 połówki główek czosnku, 5 listków szałwii i tuzin kulek pieprzu. Układaj w tej samej kolejności aż wykorzystasz wszystkie składniki, a następnie pokryj oliwą z oliwek extra-virgin. Odstaw do ostygnięcia w chłodne miejsce na co najmniej 12 godzin.

Rekomendowane wino:
Franconia Igt Veneto Orientale
Refosco dal Peduncolo Rosso Igt Veneto Orientale

Call Now Button
  • Brak produktów w koszyku.