KREWETKI W SZKLANECZCE

Dla każdej osoby: 3 świeże krewetki, 2 pomidorki Piccadilly, 5 pomidorków daktylowych wiśniowych, liście sałaty kompasowej, 1 mała bardzo świeża cukinia, 1 mały ogórek, 1 liść bazylii, Oliwa Extra-Virgin Integrale, Ocet Balsamiczny Moletto, sól.

Sposób przygotowania: Przygotuj warzywa osobno w następujący sposób: Zblanszuj pomidorki Piccadilly we wrzącej wodzie przez 20 sekund, następnie obierz i posiekaj je przyprawiając solą i oliwą extra-virgin.
Pokrój pomidorki wiśniowe w łódki i przypraw solą i oliwą extra-virgin.
Pokrój cukinię w zapałki i dopraw solą i oliwą extra-virgin; postąp podobnie z ogórkiem.
Wreszcie, porwij liście sałaty kompasowej i dopraw solą i oliwą extra-virgin i octem balsamicznym.
Zblanszuj krewetki we wrzącej wodzie i od razu przygotuj szklanki. Na dnie każdej szklanki ułóż łyżeczką trochę pomidorków Piccadilly i wiśniowych i trochę bazylii, a następnie cukinię i ogórka. Dodaj gorące krewetki, skrop oliwą extra-virgin i udekoruj resztą pomidorków Piccadilly i wiśniowych oraz świeżą bazylią, ogórkiem, cukinią i wreszcie, sałatą.

Rekomendowane wino:
Chardonnay Doc Lison-Pramaggiore
Lison Classico Docg Lison
Pinot Grigio Doc Piave

Call Now Button
  • Brak produktów w koszyku.