KIEŁBASA SMAŻONA Z GRZYBAMI I CUKINIĄ

Podawaj to danie jako przekąskę do aperitif ‘u.

 

Ilość porcji 6: 4 małe cukinie, 2 małe średniego rozmiaru kiełbaski włoskie, 3 borowiki, Oliwa Extra-Virgin Integrale, 6 kromek pełnoziarnistego chleba, sól.

Sposób przygotowania: pokrój cukinię wzdłuż na plastry. Usuń skórę z kiełbasy, rozkrusz ją na patelnię o nieprzywierającym dnie i podsmaż (usuwając nadmiar tłuszczu). Dodaj warzywa i smaż przez 10 minut dodając odrobine wody jeśli stanie się zbyt sucha. Dodaj soli do smaku, jeśli to konieczne, posyp grubo siekaną natką pietruszki.
Przełóż miksturę do małych misek, dodając po kromce pełnoziarnistego chleba.

Rekomendowane wino:
Moletto Rosa Frizzante Igt Veneto Orientale
Cabernet Franc Doc Lison-Pramaggiore

Call Now Button
  • Brak produktów w koszyku.