GULASZ WIEPRZOWY W STYLU MALBECH

Ilość porcji 4: 750 g udźca wieprzowego, połowa cebuli, 8 liści szałwii, szklanka wina Malbech Moletto, 6 łyżek Oliwa Extra-Virgin Velato, mąka, sól i pieprz.

Sposób przygotowania: posiekaj mięso w 3 cm kostkę i obtocz w mące. Grubo pokrój cebulę z szałwią i delikatnie podmaż na oliwie w naczyniu żaroodpornym. Wyjmij cebulę i szałwię, i odłóż na bok. W naczyniu umieść posiekaną wieprzowinę z sosem, który się wytworzył. Zarumień mięso dobrze na średnim ogniu tak, aby wypiekło się równo z każdej strony. Dodaj podsmażoną cebulę i szałwię przygotowane wcześniej; dodaj sól, pieprz i wlej wino. Gotuj na wysokim ogniu przez kilka minut, a następnie przykryj, zmniejszając ogień i kontynuując gotowanie przez 40 minut.

Rekomendowane wino:
Malbech Igt Veneto Orientale

Call Now Button
  • Brak produktów w koszyku.