FILET Z WOŁOWINY Z GREJFRUTOWYM VINAIGRETTE

Ilość porcji 8: 1 kg polędwicy wołowej, 1 szklanka wina, 1 różowy grejpfrut, 1 ząbek czosnku, 6 liści bazylii, Oliwa Extra-Virgin Integrale, sól, pieprz.

Sposób przygotowania: zwiąż filet, przypraw solą i pieprzem i obsmaż na oliwie na wysokim ogniu z każdej strony w żaroodpornym naczyniu typu casserole. Dodaj wino i gotuj na kuchence przez ok. 40 minut. W międzyczasie, wyciśnij grejpfruta, dodaj zmiażdżony ząbek czosnku, posiekane liście bazylii, sól i oliwę z oliwek extra-virgin.
Kiedy danie będzie gotowe do podania, pokrój mięso w cienkie plastry i podawaj z przygotowanym vinaigrette.

Rekomendowane wino:
Malbech Igt Veneto Orientale
Colmello Rosso Igt Veneto Orientale

Call Now Button
  • Brak produktów w koszyku.