FILET Z ŁOSOSIA Z KREMOWYM POMARAŃCZOWYM SOSEM

Ilość porcji 6: 6 filetów z łososia, posiekany rozmaryn, sok z jednej pomarańczy, 1 łyżka skrobi, Oliwa Extra-Virgin Integrale, sól, pieprz. Sposób przygotowania: pokrój łososia w 3-4 cm grube filety i zarumień je na bardzo gorącej patelni o nieprzywierającym dnie tak, aby utworzyć chrupiąca skórkę z obu stron. Posyp rozmarynem, solą i pieprzem i podawaj z kremowym sosem pomarańczowym.
Kremowy sos pomarańczowy: zagrzej sok pomarańczowy na małym ogniu i zagęść łyżeczką skrobi ziemniaczanej. Dodaj oliwę z oliwek i sól do smaku.

Rekomendowane wino:
Chardonnay Doc Lison-Pramaggiore
Pinot Bianco Doc Lison-Pramaggiore

Call Now Button
  • Brak produktów w koszyku.