CZEKOLADOWY BOCHENEK

Składniki: 100 g ciemnej czekolady (85% zawartości kakao), 100 g ciemnej czekolady (80% zawartości kakao), 100 g masła, 80 g cukru, 4 jajka.

Sposób przygotowania: połam dwa rodzaje czekolady na kawałki i rozpuść je wraz z masłem. Kiedy będzie już w całości rozpuszczona odstaw do ostygnięcia.
W misce ubij białka aż będą sztywne. W osobnej misce ubij żółtka z cukrem aż będą jasne i puszyste. Dodaj miksturę do rozpuszczonej czekolady, a następnie dodaj białka jajek.
Wlej ciasto do prostokątnej foremki na chleb (12 x 28 cm) wyłożonej pergaminem. Piecz w 180°C w piekarniku przez 40 minut.

Rekomendowane wino:
“Solamini et Amicis” Passito Igt Veneto

Call Now Button
  • Brak produktów w koszyku.