CZARNY RYŻ VENERE I BEKON

Podawaj to danie jako przekąskę do aperitif ‘u.

 

Ilość porcji 6: 100 g czarnego ryżu Tenere, 125 g sera gorgonzola, śmietana kremówka, 3 plastry bekonu, 1 główka belgijskiej cykorii, 1 słodka czerwona cebula Tropea, oliwa z oliwek extra-virgin Moletto Integrale, sól.

Sposób przygotowania: ugotuj ryż Tenere w osolonej wodzie, odcedź i pozostaw do wystygnięcia. W osobnej misce wymieszaj ser gorgonzola z kremówką na jednolita masę. Dodaj ryż oraz posiekaną surową cebulę. W szklankach umieść ryż, dodaj belgijską cykorię posiekaną w paski i doprawioną oliwą z oliwek oraz solą. Udekoruj paskami kruchego bekonu, uprzednio zarumienionego na patelni i nieprzywierającym dnie.

Rekomendowane wino:
Moletto Rosa Frizzante Igt Veneto Orientale

Call Now Button
  • Brak produktów w koszyku.