CIELĘCINA LUB KURCZAK Z ACQUAVITE

Ilość porcji 4: 8 medalionów z cielęciny ok 50 g każdy lub pierś z kurczaka, 4 łyżki mąki uniwersalnej, masło, sól, 1/3 filiżanki Moletto Acquavite d’Uva (niedojrzała Brandy).

Sposób przygotowania: rozbij kotlety cielęce, aby nadać im odpowiedni kształt i grubość. Posól i oprósz mąką z obu stron. Delikatnie podgrzej masło na patelni, połóż kotlety zwiększ ogień i smaż z obu stron aż się zarumienią. Dodaj Moletto Acquavite d’Uva i redukuj, aż wszystkie płyny wyparują. Podawaj od razu.

Rekomendowane wino:
Refosco dal Peduncolo Rosso Igt Veneto Orientale
Merlot Barrique Doc Piave

Call Now Button
  • Brak produktów w koszyku.