CASTAGNOLE

Składniki: 500 g mąki uniwersalnej, 100 g masła, 200 g cukru, 4 całe jajka, 1 opakowanie wanilii, starta skórka cytryny, szczypta soli, 1 opakowanie proszku do pieczenia, rum 5 łyżek, oliwa z oliwek.

Sposób przygotowania: ubij jajka z cukrem, następnie dodaj sól, rozpuszczone masło, startą skórkę z cytryny, wanilię, proszek do pieczenia, rum i mąkę. Chłódź przez 30 minut, następnie uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Rozgrzej olej nie doprowadzając do wrzenia i usmaż kulki aż się zarumienią. Umieść “castagnole” na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu, posyp cukrem cukierników i podawaj.

Rekomendowane wino:
Torcolo Igt Veneto Orientale
Verduzzo Demisec Vsq

Call Now Button
  • Brak produktów w koszyku.