Moschioni Refosco 1,5 l karton
210,00 złCzytaj dalejWINO NA INDYWIDUALNE ZAMÓWIENIE. ZANIM ZAMÓWISZ – ZADZWOŃ.
Moschioni Rosso 1,5 l karton
310,00 złDodaj do koszykaWINO NA INDYWIDUALNE ZAMÓWIENIE. ZANIM ZAMÓWISZ – ZADZWOŃ.
Rocznik: Rocznik 2014 charakteryzował się dość niskimi temperaturami z przeplatającymi się deszczem, czasem intensywnym, i słońcem.
Terroir (gleba): 40 % w dolinie i pozostałe 60% na średniej wysokości.
Winogrona: Mieszanka Rosso Celtico, Rosso Real i Refosco, w różnych proporcjach.
Formowanie i plon na hektar: zmiennie 40/50 ton na hektar.Zbiory: Zbiory również uzależnione były od pogody. W większości, miały miejsce od połowy drugiej dekady września do pierwszej października, ręcznie, do pojemników 5 kg.
Winifikacja i dojrzewanie: Rodzaj fermentacji indywidualny dla każdego typu winogron, bez drożdży. Różnorodna maceracja, w zależności od odmiany, przeważnie pomiędzy 15-25 dni. Spontaniczna malolaktyczna fermentacja na wiosnę, z naturalną dekantacją i dojrzewaniem przez rok w beczkach barrique i średnio przez 12 miesięcy w beczkach 20 i 30 hl.
Wskazówki dotyczące degustacji: W lampce głębokie bordo, wąskie łuki i powolnie spływające strużki. W nosie eksplozja ciepłych, otulających perfum i aromat jagód, dojrzałej śliwki, z delikatną, kuszącą nutą róży. Mocne i intensywne na podniebieniu, z wciąż niedojrzałymi taninami; otulające uderzenie intensywnego aromatu skóry, palonej kawy i nut kakao, dopełniających intensywności wina; niesamowita świeżość już przy pierwszym łyku, nie powstrzymasz się przed kolejnym. Zdecydowane i kompletne. To wino potrzebuje czasu, aby w pełni wyrazić swój potencjał. Doskonałe z twardym, dojrzałym serem, wybitne z grillowanym czerwonym mięsem.
Moschioni Rosso 2017 0,75 l
88,00 złDodaj do koszykaRocznik: Rocznik 2014 charakteryzował się dość niskimi temperaturami z przeplatającymi się deszczem, czasem intensywnym, i słońcem.
Terroir (gleba): 40 % w dolinie i pozostałe 60% na średniej wysokości.
Winogrona: Mieszanka Rosso Celtico, Rosso Real i Refosco, w różnych proporcjach.
Formowanie i plon na hektar: zmiennie 40/50 ton na hektar.Zbiory: Zbiory również uzależnione były od pogody. W większości, miały miejsce od połowy drugiej dekady września do pierwszej października, ręcznie, do pojemników 5 kg.
Winifikacja i dojrzewanie: Rodzaj fermentacji indywidualny dla każdego typu winogron, bez drożdży. Różnorodna maceracja, w zależności od odmiany, przeważnie pomiędzy 15-25 dni. Spontaniczna malolaktyczna fermentacja na wiosnę, z naturalną dekantacją i dojrzewaniem przez rok w beczkach barrique i średnio przez 12 miesięcy w beczkach 20 i 30 hl.
Wskazówki dotyczące degustacji: W lampce głębokie bordo, wąskie łuki i powolnie spływające strużki. W nosie eksplozja ciepłych, otulających perfum i aromat jagód, dojrzałej śliwki, z delikatną, kuszącą nutą róży. Mocne i intensywne na podniebieniu, z wciąż niedojrzałymi taninami; otulające uderzenie intensywnego aromatu skóry, palonej kawy i nut kakao, dopełniających intensywności wina; niesamowita świeżość już przy pierwszym łyku, nie powstrzymasz się przed kolejnym. Zdecydowane i kompletne. To wino potrzebuje czasu, aby w pełni wyrazić swój potencjał. Doskonałe z twardym, dojrzałym serem, wybitne z grillowanym czerwonym mięsem.