• Bennati Amarone della Valpolicella 6l + skrzynka ozdobna drewniana

    1 250,00 

    Winogrona: Corvina, Rondinella, Molinara
    Obszar produkcji: Cazzano di Tramigna, prowincja Verona
    Alkohol: 15,00% obj.
    Cukry: g / l 8
    Całkowita kwasowość: g / l 5.6

    W winnicy

    Rodzaj terenu: Wzgórza złożone ze złóż wapiennych, powierzchnie bogate w szkielet i wapień.
    Gęstość roślin: 4000 roślin / ha
    Wydajność z hektara: Średnio 100 q / ha
    System hodowlany: głównie pergola werona w piwnicy.

    Produkcja wina: winogrona zebrane we wrześniu są umieszczane w specjalnych wentylowanych pomieszczeniach, w których zgodnie z oczekiwaniami ze słynnej techniki produkcji Amarone della Valpolicella, pozostawia się ją  do uschnięcia Grudzień / styczeń. Następnie suszone winogrona są usuwane i miażdżone; winogrona i moszcz są następnie ładowane do specjalnych vinifiers, gdzie wybrane drożdże są inokulowane w celu rozpoczęcia i przeprowadzenia fermentacji alkoholowej. Fermentacja alkoholowa odbywa się ściśle w kontrolowanej temperaturze (24-25 ° C) w celu ekstrakcji bardziej owocowe części skórki i mniej agresywne z pestek winogron. Częste, ale krótkie ponowne składanie wszystkich substancji obecnych w skórze winogron, podając wino mocne nuty suszonych owoców i dżemu. Następnie dojrzewa w 5hl beczkach i barrique.

    Dodaj do koszyka
  • Bennati Amarone della Valpolicella 0,75 + skrzynka ozdobna drewniana

    130,00 

    Winogrona: Corvina, Rondinella, Molinara
    Obszar produkcji: Cazzano di Tramigna, prowincja Verona
    Alkohol: 15,00% obj.
    Cukry: g / l 8
    Całkowita kwasowość: g / l 5.6

    W winnicy

    Rodzaj terenu: Wzgórza złożone ze złóż wapiennych, powierzchnie bogate w szkielet i wapień.
    Gęstość roślin: 4000 roślin / ha
    Wydajność z hektara: Średnio 100 q / ha
    System hodowlany: głównie pergola werona w piwnicy.

    Produkcja wina: winogrona zebrane we wrześniu są umieszczane w specjalnych wentylowanych pomieszczeniach, w których zgodnie z oczekiwaniami ze słynnej techniki produkcji Amarone della Valpolicella, pozostawia się ją  do uschnięcia Grudzień / styczeń. Następnie suszone winogrona są usuwane i miażdżone; winogrona i moszcz są następnie ładowane do specjalnych vinifiers, gdzie wybrane drożdże są inokulowane w celu rozpoczęcia i przeprowadzenia fermentacji alkoholowej. Fermentacja alkoholowa odbywa się ściśle w kontrolowanej temperaturze (24-25 ° C) w celu ekstrakcji bardziej owocowe części skórki i mniej agresywne z pestek winogron. Częste, ale krótkie ponowne składanie wszystkich substancji obecnych w skórze winogron, podając wino mocne nuty suszonych owoców i dżemu. Następnie dojrzewa w 5hl beczkach i barrique.

    Dodaj do koszyka
  • Bennati Amarone della Valpolicella 3l + skrzynka ozdobna drewniana

    690,00 

    Winogrona: Corvina, Rondinella, Molinara
    Obszar produkcji: Cazzano di Tramigna, prowincja Verona
    Alkohol: 15,00% obj.
    Cukry: g / l 8
    Całkowita kwasowość: g / l 5.6

    W winnicy

    Rodzaj terenu: Wzgórza złożone ze złóż wapiennych, powierzchnie bogate w szkielet i wapień.
    Gęstość roślin: 4000 roślin / ha
    Wydajność z hektara: Średnio 100 q / ha
    System hodowlany: głównie pergola werona w piwnicy.

    Produkcja wina: winogrona zebrane we wrześniu są umieszczane w specjalnych wentylowanych pomieszczeniach, w których zgodnie z oczekiwaniami ze słynnej techniki produkcji Amarone della Valpolicella, pozostawia się ją  do uschnięcia Grudzień / styczeń. Następnie suszone winogrona są usuwane i miażdżone; winogrona i moszcz są następnie ładowane do specjalnych vinifiers, gdzie wybrane drożdże są inokulowane w celu rozpoczęcia i przeprowadzenia fermentacji alkoholowej. Fermentacja alkoholowa odbywa się ściśle w kontrolowanej temperaturze (24-25 ° C) w celu ekstrakcji bardziej owocowe części skórki i mniej agresywne z pestek winogron. Częste, ale krótkie ponowne składanie wszystkich substancji obecnych w skórze winogron, podając wino mocne nuty suszonych owoców i dżemu. Następnie dojrzewa w 5hl beczkach i barrique.

    Dodaj do koszyka
  • Bennati Amarone della Valpolicella 12l + skrzynka ozdobna drewniana

    2 590,00 

    Winogrona: Corvina, Rondinella, Molinara
    Obszar produkcji: Cazzano di Tramigna, prowincja Verona
    Alkohol: 15,00% obj.
    Cukry: g / l 8
    Całkowita kwasowość: g / l 5.6

    W winnicy

    Rodzaj terenu: Wzgórza złożone ze złóż wapiennych, powierzchnie bogate w szkielet i wapień.
    Gęstość roślin: 4000 roślin / ha
    Wydajność z hektara: Średnio 100 q / ha
    System hodowlany: głównie pergola werona w piwnicy.

    Produkcja wina: winogrona zebrane we wrześniu są umieszczane w specjalnych wentylowanych pomieszczeniach, w których zgodnie z oczekiwaniami ze słynnej techniki produkcji Amarone della Valpolicella, pozostawia się ją  do uschnięcia Grudzień / styczeń. Następnie suszone winogrona są usuwane i miażdżone; winogrona i moszcz są następnie ładowane do specjalnych vinifiers, gdzie wybrane drożdże są inokulowane w celu rozpoczęcia i przeprowadzenia fermentacji alkoholowej. Fermentacja alkoholowa odbywa się ściśle w kontrolowanej temperaturze (24-25 ° C) w celu ekstrakcji bardziej owocowe części skórki i mniej agresywne z pestek winogron. Częste, ale krótkie ponowne składanie wszystkich substancji obecnych w skórze winogron, podając wino mocne nuty suszonych owoców i dżemu. Następnie dojrzewa w 5hl beczkach i barrique.

    Dodaj do koszyka
  • Bennati Amarone della Valpolicella DOCG 2015 1,5 l + skrzynka ozdobna drewniana

    260,00 

    WINO NA INDYWIDUALNE ZAMÓWIENIE. ZANIM ZAMÓWISZ – ZADZWOŃ.

    Winogrona: Corvina, Rondinella, Molinara Obszar produkcji: Cazzano di Tramigna, prowincja Verona Alkohol: 15% obj. Cukry: g / l 8 Całkowita kwasowość: g / l 5.6

    W winnicy

    Typ gleby: wzgórza składające się z osadów wapiennych, powierzchnie bogate w szkielet i wapień Gęstość roślin: 4000 roślin / ha Wydajność na hektar: średnio 100 q / ha System trejażowy: głównie pergola Veronese

    W piwnicy

    Winifikacja: winogrona zebrane we wrześniu są umieszczane w specjalnych wentylowanych pomieszczeniach, w których zgodnie ze słynną techniką produkcji Amarone della Valpolicella pozostawia się do wyschnięcia do grudnia/stycznia. Następnie suszone winogrona są usuwane i miażdżone; jagody i moszcz są następnie ładowane do specjalnych kadzi, gdzie wybrane drożdże są dodawane w celu rozpoczęcia i przeprowadzenia fermentacji alkoholowej. Fermentacja alkoholowa odbywa się ściśle w kontrolowanej temperaturze (24-25°C), aby wydobyć najbardziej owocowe części skóry i mniej agresywne tony nasion. Częste, ale krótkie ponowne składanie wszystkich substancji obecnych w skórze winogron, nadaje winom nuty suszonych owoców i dżemu. Następnie dojrzewa w 5hl beczkach i barrique.

    Przy stole

    Charakterystyka organoleptyczna: nieprzenikniony kolor czerwieni z fioletowymi refleksami. Intensywny aromat gotowanych owoców i dżemu. Na podniebieniu bardzo elegancki dzięki harmonijnej równowadze pomiędzy mocą i miękkością. Kompleksowe wykończenie z wyraźnymi nutami dżemu (wiśnie, jeżyny, maliny) i intensywnymi nutami korzennymi. Doskonałe w połączeniu z pikantnymi potrawami, czerwonym mięsem i lekko pikantnymi serami.

    Dodaj do koszyka
  • Bennati Amarone della Valpolicella CERASUM Riserva DOCG 2011 0,75 l

    190,00 

    Jest to doskonały produkt stworzony przede wszystkim na potrzeby osobistej kolekcji rodziny Bennati, ale także część projektu ulepszenia Valtramigna. Nieprzypadkowa nazwa “Cerasum” (łac. “wiśnia”) na cześć starożytnej lokalnej tradycji określa wspaniały charakter Amarone. Typ: Amarone della Valpolicella DOC Riserva Winogrona: Corvina, Rondinella, Molinara Obszar produkcji: Cazzano di Tramigna, prowincja w Weronie Alkohol: 15 % obj. Cukry: g / l 6 Całkowita kwasowość: g / l 6.2

    W winnicy

    Typ gleby: Wzgórza bogate w szkielet, złożone z osadów wapiennych. Gęstość roślin: 4000 roślin / ha. Wydajność na hektar: maksymalnie 90 kwintali / ha Położenie i ekspozycja: Wzgórze z tarasowymi zboczami System trejażowy: Veronese Pergola i Pergola trentina, które gwarantują odpowiednią ekspozycję liści na światło i właściwą ochronę winogron przed bezpośrednimi promieniami słońca. Zarządzanie winnicą: ręczne

    W piwnicy

    Winifikacja: winogrona zbierane są nieco przejrzałe, aby umożliwić lepsze stężenie składnika aromatycznego. Suszenie jest kontynuowane w odpowiednich skrzynkach na poddaszu, gdzie wentylacja jest codziennie kontrolowana i regulowana wyłącznie w naturalny sposób przez otwieranie i zamykanie okien. W lutym przez ponad dwadzieścia dni winogrona zdeformowane i zmiażdżone pozostają w kontakcie z moszczem w kadziach o kontrolowanej temperaturze. Dojrzewanie i starzenie: 36 miesięcy w beczkach Veronese o pojemności 5 hl i barriques; 12 miesięcy w butelce. Filtracja: częściowa, aby umożliwić pełniejsze wyrażenie właściwości organoleptycznych wina. Wszelkie osady wskazują na autentyczność produktu.

    Przy stole

    Charakterystyka organoleptyczna: intensywnie czerwony kolor z refleksjami granatu. Intensywny aromat dojrzałych owoców i dżemów, delikatne nuty kwiatowe (fiołki), tytoń, kakao i cynamon. Bardzo eleganckie na podniebieniu dzięki harmonijnej równowadze pomiędzy mocą i miękkością. Kompleksowe wykończenie z wyraźnymi nutami owocowymi (wiśnie, jeżyny, maliny) i intensywnymi nutami balsamicznymi. Doskonałe w połączeniu z pikantnymi potrawami, czerwonym mięsem i sezonowanymi serami, a także idealne towarzystwo ciemnej czekolady. Cerasum to także doskonałe wino medytacyjne.

    Dodaj do koszyka
  • Bennati Amarone della Valpolicella DOCG 2015 0,75 l

    130,00 

    Winogrona: Corvina, Rondinella, Molinara Obszar produkcji: Cazzano di Tramigna, prowincja Verona Alkohol: 15% obj. Cukry: g / l 8 Całkowita kwasowość: g / l 5.6

    W winnicy

    Typ gleby: wzgórza składające się z osadów wapiennych, powierzchnie bogate w szkielet i wapień Gęstość roślin: 4000 roślin / ha Wydajność na hektar: średnio 100 q / ha System trejażowy: głównie pergola Veronese

    W piwnicy

    Winifikacja: winogrona zebrane we wrześniu są umieszczane w specjalnych wentylowanych pomieszczeniach, w których zgodnie ze słynną techniką produkcji Amarone della Valpolicella pozostawia się do wyschnięcia do grudnia/stycznia. Następnie suszone winogrona są usuwane i miażdżone; jagody i moszcz są następnie ładowane do specjalnych kadzi, gdzie wybrane drożdże są dodawane w celu rozpoczęcia i przeprowadzenia fermentacji alkoholowej. Fermentacja alkoholowa odbywa się ściśle w kontrolowanej temperaturze (24-25°C), aby wydobyć najbardziej owocowe części skóry i mniej agresywne tony nasion. Częste, ale krótkie ponowne składanie wszystkich substancji obecnych w skórze winogron, nadaje winom nuty suszonych owoców i dżemu. Następnie dojrzewa w 5hl beczkach i barrique.

    Przy stole

    Charakterystyka organoleptyczna: nieprzenikniony kolor czerwieni z fioletowymi refleksami. Intensywny aromat gotowanych owoców i dżemu. Na podniebieniu bardzo elegancki dzięki harmonijnej równowadze pomiędzy mocą i miękkością. Kompleksowe wykończenie z wyraźnymi nutami dżemu (wiśnie, jeżyny, maliny) i intensywnymi nutami korzennymi. Doskonałe w połączeniu z pikantnymi potrawami, czerwonym mięsem i lekko pikantnymi serami.

    Dodaj do koszyka
  • Bennati Soraighe Valpolicella RIPASSO D.O.C. Superiore 2017 0,75 l

    75,00 

    Typ wina: czerwone wino Winogrona: Corvina, Rondinella, Molinara Obszar produkcji: Cazzano di Tramigna, prowincja Verona Alkohol: 14 % obj. Cukry: g / l 7 Całkowita kwasowość: g / l 5,5 Fermentacja: fermentacja malolaktyczna

    W winnicy

    Typ gleby: wzgórza złożone z różnokolorowych osadów wapiennych i powierzchni bogatych w kamienie i wapienie Gęstość roślin: 4000 roślin / ha Wydajność na hektar: maks. 90/100 kwintali / ha Położenie i ekspozycja: winnice tarasowe, głównie Veronese pergola Zarządzanie winnicą: ręczne

    W piwnicy

    Winifikacja: a) Winifikacja świeżych winogron do produkcji Valpolicella Superiore: winogrona zbierane ręcznie są pozbawiane łodyg i miażdżone. Następnie jagody i moszcz są umieszczane w specjalnych fermentatorach. Tutaj dodanie wybranych drożdży pozwala na ostrożną fermentację alkoholową. Proces ten odbywa się ściśle w kontrolowanej temperaturze (24-25°C), aby wydobyć tylko najlepsze części jagód, czyli owocowe składniki skórki i delikatny ekstrakt z nasion winogron. b) Technika Ripasso: nowy Valpolicella Superiore jest macerowany wytłoczonymi z fermentowanych suszonych winogron wcześniej wykorzystywanych do produkcji Recioto Amarone. W ten sposób wino wzbogaca się o aromaty, dzięki czemu nie można już nazwać go tylko “Valpolicella Superiore”, ponieważ staje się również “Ripasso”. Filtracja: wino jest tylko częściowo filtrowane, aby umożliwić pełniejszą ekspresję odmian organoleptycznych. Wszelkie lekkie osady wskazują na naturalność produktu.

    Przy stole

    Charakterystyka organoleptyczna: intensywny czerwony kolor, nuty dojrzałych owoców (zwłaszcza wiśni), wanilii, tytoniu i kakao. Na podniebieniu miękkie i trwałe. Doskonałe do czerwonego mięsa i dojrzałych serów.

    Dodaj do koszyka
  • Bennati Soraighe Valpolicella GARDETTA Rosso del Veneto I.G.T 2016 0,75 l

    68,00 

    “La Gardetta to mały zabytkowy budynek na terenie naszej posiadłości, który jest mi szczególnie bliski i pełen ciepłych wspomnień. Zawsze nazywaliśmy go imieniem pierwszego właściciela (czyli Gardetta), który przekazał budynek braciom Franciszkanom, a później moi przodkowie używali go jako miejsca do suszenia winogron. Jest tak ważną częścią naszej historii, że dziś nazwę La Gradetta nosi jedno z naszych najbardziej udanych win”. Giorgio Bennati

    Typ: czerwone wino Winogrona: Corvina, Merlot Obszar produkcji: Cazzano di Tramigna, prowincja w Weronie Alkohol: 13,50 % obj. Cukry: g/l 6 Całkowita kwasowość: g / l 5,5

    W winnicy

    Typ gleby: gleby mieszane, gliniasta średnia tekstura Gęstość roślin: 4000 roślin / ha Wydajność na hektar: 100 kwintali / ha Położenie i ekspozycja: wzgórze i równiny prowincji Werona System trejażowy: espalier (szpaler)

    W piwnicy

    Winifikacja: po ręcznym zbiorze większość winogron jest rozdrabniana, kruszona i poddawana winifikacji na czerwono z częstym pompowaniem. Ta technika pozwala na usunięcie substancji aromatycznych obecnych w skórze, a w konsekwencji przeniesienie do wina oznakowanych nut czerwonych owoców miazgi. Natomiast niewielka część winogron jest poddawana suszeniu, a następnie późniejszej winifikacja (w styczniu). W konsekwencji dwie osobne masy są mieszane przed dojrzewaniem w drewnianych beczkach. Filtracja: Wino jest tylko częściowo filtrowane, aby umożliwić pełniejszą ekspresję odmian organoleptycznych. Wszelkie lekkie osady są oznaką naturalności produktu.

    Przy stole

    Cechy organoleptyczne: intensywny czerwony kolor z refleksami granatu; aromat dzikich jagód i wanilii; zbudowane na podniebieniu, daje posmak dojrzałej śliwki i śladów lukrecji, kakao i tytoniu, w doskonałej równowadze z miękkimi garbnikami. Aksamitny i długi posmak. Doskonałe do dań na bazie pieczeni i jagnięciny, a także do dojrzałych serów. Właściwości organoleptyczne użytych winogron i ich umiejętne uszlachetnienie sprawiają, że Gardetta doskonale nadaje się również do pikantnych dań kuchni międzynarodowej.

    Dodaj do koszyka
  • Bennati Soraighe GADUM Cabernet Sauvignon

    58,00 

    „Gadum, po łacinie„ miejsce polowania ”, to starożytna nazwa naszego kraju. Dlatego też Gadum jest także obszarem pochodzenia naszego Cabernet Sauvignon, międzynarodowego winogrona, które na tych wzgórzach osiąga poziomy jakościowe, odważyłbym się powiedzieć „nieoczekiwany”.

    Paolo Bennati

    Dodaj do koszyka
  • Bennati Soraighe IREOS Rosso Veronese

    58,00 

    “Ireos (Iris) to kwiat, który zawsze spontanicznie wyrósł na werońskich tarasach, tak bardzo, że jego długie korzenie wspierają glebę i zapobiegają jej myciu. To złożone i eleganckie wino, okrągłe i miękkie, które w szkle świeci tylko cudownymi fioletowymi refleksami homonimicznego dzikiego kwiatu.”

    Famiglia Bennati

    Dodaj do koszyka
  • Bennati Soraighe NIVEUS Sauvignon

    58,00 

    „Niveus narodził się z pomysłu połączenia arystokratycznej elegancji aromatycznego Sauvignon z delikatną bezpośredniością naszej Garganegi. Z satysfakcją mogę powiedzieć, że jest to bardzo udany produkt, którego najbardziej ciekawy konsument potrzebuje z roku na rok. ”

    Giorgio Bennati

    Dodaj do koszyka
  • Bennati Soraighe LIBET Soave Classico

    58,00 

    „Soave to białe wino książęce w naszym regionie, tak przywiązane do historii, że chcieliśmy przywrócić łacińską nazwę„ Libet. Aby w pełni się nim cieszyć, zawsze radzę przyjeżdżać na nasze wzgórza, aby poczuć mineralność ziemi i zapach dzikich kwiatów, te same niuanse, które można znaleźć w szkle wraz z najsłodszymi nutami owoców tropikalnych i migdałowym wykończeniem. ”

    Giorgio Bennati

    Dodaj do koszyka
  • Bennati Soraighe Recioto di Soave (wino musujące)

    85,00 

    1870 to rok urodzin Antonio Bennati, założyciela naszej firmy i przezwiska „Toni Recioto” za wielkie zaangażowanie w produkcję tego recioto. Jest to wino o zaskakującej przyjemności i wytrwałości, idealne do świętowania szczęśliwych chwil.

    Rodzina Bennati.

    Dodaj do koszyka